Toggle menu Skupina Donbosko
Donbosko.si
Donbosko povezave

Četrtina DBC Maribor zgrajena

09.09.2013

Na praznik rojstva Device Marije je salezijanska skupnost v Mariboru in tamkajšnja župnija sv. Janeza Boska doživela trenutek, ki je bil pričakovan dolgih 27. let.

Salezijanski inšpektor Janez Potočnik je namreč blagoslovil del novozgrajenega Don Boskovega centra Maribor (ena četrtina), ki je usposobljen za življenje salezijanske skupnosti in pastoralno delo omenjene župnije in salezijanskega mladinskega centra. DBC Maribor je umeščen pod Pohorje, nasproti trgovskega središča Qlandija, na naslovu Engelsova 66.

V zgodovino nastajajočega DBC Maribor je posejano brez števila raznovrstnih težav: od pridobivanja zemljišča do pridobivanja dovoljenj lokalnih oblasti, začenši z dolgotrajnim zavlačevanjem sprejetja prostorskega načrta. V času gradnje so te težave nadomestile druge, povezane s težavnim položajem gradbenih podjetij v Sloveniji ter s finančnimi težavami. Zato je pravi čudež Božje previdnosti, da je vsaj del DBC Maribor pripravljen za pastoralne in vzgojne dejavnosti.

Ob tej priložnosti gre velika zahvala vsem znanim in neimenovanim dobrotnikom za vse darove, ki so jih namenili za postavitev in ureditev DBC Maribor.