Toggle menu Skupina Donbosko
Donbosko.si
Donbosko povezave

Confronto 2017 - don Boskovi agentje

Colle don Bosco
15.08.2017
Med 11. In 16. avgustom se je v don Boscovem rojstnem kraju Colle don Bosco na dogodku Confronto 2017 zbralo 250 mladih iz najrazličnejših držav sveta – iz Sirije, Libanona, Pakistana, Velike Britanije, Ukrajine in drugih. Dogodek je namenjen srečanju predstavnikov posameznih držav v sklopu salezijanskega mladinskega gibanja.

Vsak dan smo romali kraje, kjer sta delovala don Bosco in Marija Mazzarelo, kot so Valponasca, Mornese, Valdocco in drugi. Nagovorili so nas don Fabia Attarda, vrhovni predstojnik don Angel, mati Yvonne in sestra Runita Borja. Ob njihovih nagovorih smo spoznavali, kako s povezovanjem vizije, predanosti in poslanstva postati še boljši don Boscovi agenti. Vzpodbudili so nas, da se naužijemo don Boscovega duha in ga prenesemo med svoje sovrstnike.

Razdeljeni smo bili v mednarodne skupine, kjer smo si vsak dan izmenjevali ideje, vizije, doživetja in mnenja. Pester program so povezovali animatorji, ki so poskrbeli, da je na dogodku stalno vladalo veselje. Zelo se me je dotaknila zaključna maša, ki je potekala ravno na 202. don Boscov rojstni dan. Pri sveti maši smo se zahvalili za lep teden, nova prijateljstva in nove izkušnje. Pred zaključno mašo pa je bila še slavnostna vrnitev don Boscovih relikvij, ki so bile ukradene dva meseca pred dogodkom.

Osebno so se me najbolj dotaknile obnova krstnih zaobljub, pričevanja mladih iz vojnih področij, adoracija in oratorij v Valdoccu, ter pogovori v mednarodnih skupinah.

Na dogodku sem še bolj spoznala, da je vsak izmed nas del velike salezijanske družine.

 

Nina Živec