Toggle menu Skupina Donbosko
Donbosko.si
Donbosko povezave

Dan salezijancev sotrudnikov letos v Sevnici in Boštanju

Sevnica
06.05.2017
Salezijanci sotrudniki iz vseh petih centrov po Sloveniji se vsako leto zberemo skupaj na t. i. Dnevu sotrudnikov. Letos je ta potekal v obliki izleta in romanja v Boštanj, Sevnico in Šmarčno.

Srečanje smo začeli v Boštanj, kjer so nas že takoj pozdravili gostitelji, sevniški sotrudniki, z okusnim okrepčilom. Ogledali smo si boštanjsko cerkev in od boštanjskega župnika, g. Fonzija, izvedeli veliko novega o salezijanski ustanovi v tamkajšnji neposredni bližini, na Radni, ki je bila vse do druge svetovne vojne cvetoča hiša z velikim pozitivnim vplivom na bližnjo in daljno okolico. Vpliv, kakršna je močna šahovska tradicija, ki so jo začeli prav salezijanci na Radni, se da čutiti še danes.

Obiskali smo tudi boštanjsko pokopališče, kjer smo se ustavili na tamkajšnjem grobu salezijancev. Ogledali pa smo si še rastišče ene najredkejših rož v Evropi.

Zatem smo se zapeljali do zanimive cerkvice v Šmarčni, ki je bila nedavno na novo zgrajena v izpolnitev zaobljube, ki so jo tamkajšnji prebivalci ob izgonu v Nemčijo, naredili še v času 2. svetovne vojne. Posebnost cerkvice je, da so jo zgradili prebivalci vasi, ki šteje 87 prebivalcev, sami.

Naša zadnja postaja je bila Sevnica. V župnijski cerkvi smo obhajali sveto mašo, v Salezijanskem mladinskem centru pa smo bili deležni okusnega kosila.

Pa na svidenje prihodnje leto, spet v družbi starih in mladih!

T. M.