Toggle menu Skupina Donbosko
Donbosko.si
Donbosko povezave

DBC Maribor z novimi igrišči

Maribor
30.11.2014
Na andrejevo je bilo v Don Boskovem centru (DBC) Maribor praznovanje ob obletnici ustanovitve župnije Maribor sv. Janez Bosko. Ob tej priložnosti je soboški škof dr. Peter Štumpf blagoslovil nova igrišča, ki so bila urejena v jeseni 2014.

Salezijanska skupnost se je v jeseni 2013 naselila v nove prostore delno urejenega DBC Maribor. Tudi župnija sv. Janeza Boska je tako zaživela v novih začasnih prostorih, prav tako Salezijanski mladinski center. V letu 2014 pa je bil ustanovljen še zasebni zavod Zavod Andreja Majcna Maribor. Vsem tem dejavnostim bodo dajala poseben pečat nova igrišča, ki bodo privabljala mladino in ji nudila dodatne možnosti za njihov osebnostni in duhovni razvoj.

Na praznovanju in blagoslovitvi so bili navzoči še: mariborski župan Andrej Fištrovec, nekdanji nogometni reprezentant Amir Karić, namestnik salezijanskega inšpektorja Marko Košnik, Ante Šimundža (trener NK Maribor), sobratje salezijanci, verniki iz župnije sv. Janeza Boska, nekateri dobrotniki in drugi gostje.

V program praznovanja sta bila poleg slovesnega bogoslužja in blagoslova vključen še kulturni in družabni program, svojevrsten pečat pa so dogodku dale prve odigrane nogometne tekme na igrišču z umetno travo. Duhovniki z ekipo Pax so se pomerili z nogometnimi veterani iz mariborskega Radvanja, nogometne veščine pa so prikazali tudi mladi iz raznih salezijanskih mladinskih centrov po Sloveniji.

Foto: M. Suhoveršnik

Vse galerije