Toggle menu Skupina Donbosko
Donbosko.si
Donbosko povezave

Devetdnevnica

1. Znamenje križa: V imenu Očeta … 
2. Obudimo kesanje in vero: 

Moj Bog, žal mi je, da sem grešil in žalil tebe, ki si moj najboljši Oče. Trdno sklenem, da se bom poboljšal. Pomagaj mi s svojo milostjo. Amen.

Jezus, verujem v te; Jezus, upam v te; Jezus, ljubim te nad vse.

3. Vsak dan premišljujemo eno misel Božjega služabnika Andreja Majcna.

 

1. dan: SVETA TROJICA

Molim te in častim: Očeta, Sina in Svetega Duha. Molim te, Božja ljubezen: v Očetu, vsemogočnem Stvarniku, ki si me ustvaril za salezijansko svetost in poslanstvo; v Sinu Jezusu Kristusu, ki si večna Modrost, ki si Očetova Beseda, napisana v evangeliju, ki si od vekomaj, pa rojen iz Device Marije, in si po križevem potu postal Odrešenik in Kralj tudi mojega srca; v Svetem Duhu, ki v sebi združuješ Očetovo in Sinovo neskončno ljubezen, ki si Marijin in moj ‘arhitekt’.

2. dan: JEZUS V EVHARISTIJI

Sveta maša je središče duhovnega življenja in vir vseh dobrot. Sveta Evharistija naj bo tudi naše zatočišče. Ko delamo, ko imamo težave, pohitimo z mislimi pred tabernakelj in prosimo Gospoda milosti. Vsak utrip mojega življenja naj se spremeni v bogoslužno daritev. Naj postanem hostija: sveta, čista, brezmadežna, in naj po križu dospem k Luči; naj iz svojega srca izlijem samega sebe in ga napolnim s tem, kar je tvojega!

3. dan: MARIJA POMOČNICA

Ves sem tvoj, o Marija! Tebi se izročim in naj se s tvojimi čednostmi okrasim: Bodi mi Devica modra, skozi življenje. Bodi mi Devica čista, vesela, brezmadežna. Bodi mi Devica močna, v skušnjavah. Bodi mi vzor neskončne ljubezni. O Marija, varuj me, dokler bom hodil po tej solzni dolini. Pripelji čolniček mojega življenja v večni pristan in bodi mi ob smrtni uri vrata v Očetov dom.

4. dan: DUHOVNIK

V sebi sem čutil glas, da moram iti; da moram biti, če ne drugo, ‘ničla’ v Božjih rokah pri zidanju Cerkve v dušah vseh ljudi. Mi smo pač služabniki Najvišjega, nas duhovnike potrebuje, kadar hoče, kolikor hoče za svoje namene, potem pa on sam naprej vodi po svoje in po drugačnih potih. Naj bo vedno slava njemu in ne nam. Naj, kar je dobrega, ljubi Bog sprejme, drugo pa naj s svojo najsvetejšo Krvjo izbriše.

5. dan: MISIJONAR

Naj bo ponižen, širokosrčen, dobrohoten in velikodušen; naj bo ves za revne in potrebne, naj bo ‘Vietnamec z Vietnamci!’ Velika ljubezen do duš je tista, ki misijonarju odkriva vedno nove poti v prizadevanju za blagor duš. Misijonar, ki veliko moli, bo veliko naredil; tisti pa, ki ni povezan z Bogom, je kot vodni kanal, ki se je ločil od izvira. Vedno poskušajmo vse narediti najbolje, potem pa znajmo sprejeti to, kar pride.

6. dan: SPOVEDNIK

Gospod, danes te za vsakega spovedanca prosim milosti: da s Svetim Duhom po Mariji lepo, jasno priznajo grehe; da jim razgreješ duše, da obžalujejo; da jih vodiš s svojo lučjo; daj jim moč in vztrajnosti, da se poboljšajo; da krenejo na pravo krščansko pot in si oblikujejo podobo Jezusa Kristusa. Napravi, o Gospod, moje in njihovo srce po tvojem presvetem Srcu: tempelj Božji!

7. dan: MOLITEV V PREIZKUŠNJI

O Jezus, križani, da bi znal vsak dan sprejeti križe težav, skušnjav, malodušnosti, nezadovoljstva, slabega počutja, glavobola, ponižanja in nerazumevanja; da bi premišljeval tvoj križ in križal svoje poželenje ‘treh jazov’: sebičnost, slavohlepje in počutnost; da bi se odpovedoval tolikerim navezanostim in po križu prišel k Luči.

8. dan: POKLIC

Jezusovo naročilo velja tudi danes: Pojdi, pošiljam te, da oznanjaš odrešenje drugim in tako zagotoviš rešitev svoje duše! Tudi tebe, dragi fant in drago dekle, Bog kliče. Prosim te »ne zafrčkaj« svojega življenja, ne zapravi poklica! Povem ti na uho: srečen, resnično srečen boš, ko boš spoznal svoj poklic, ki ti ga je Bog od vekomaj določil in ga tudi položil v tvojo notranjost s potrebnimi talenti.

9. dan: PROŠNJA ZA SVETOST

Moj Odrešenik, vžgi v meni ogenj resnične svetosti! Naj me tvoje Srce razvname v ljubezni in naj z Marijo in Svetim Duhom postanem resnično svet, pravičen in resničen, tak, kakršen bi moral biti. Naj bom kot Mojzes, ki sebe in duše vodi iz okovov suženjstva v nebeški Jeruzalem! Naj v sebi slikam podobo Dobrega pastirja in v potankosti gradim krasen tempelj Sveti Trojici.

 

4. Molimo po namenu svetega očeta:

Oče naš … Zdrava Marija … Slava Očetu …

5. Molitev za priprošnjo Božjega služabnika

Neskončno sveti Bog.
Tvoj zvesti služabnik Andrej Majcen,
misijonar na Kitajskem in v Vietnamu,
goreč salezijanec in duhovnik,
je z velikim žarom vsem oznanjal evangelij,
še posebno ubogi in zapuščeni mladini.

Na goro svetosti se je vzpenjal
z velikodušno dobroto in ljubeznivostjo
ter s posredovanjem tvojega usmiljenja
v zakramentu svete spovedi.

Prosimo te,
poveličaj ga pred nami na čast oltarja.
Pomagaj nam, da ga bomo vneto posnemali
in tebe iskreno častili.

Po njegovi priprošnji nas usliši v naših potrebah,
ko te prosimo za … (dodamo namen).

Naj bo tudi naše življenje ena sama hvalnica tebi,
ki si slavljen zdaj in vekomaj. Amen.

6. Molimo molitev k nebeški materi Mariji

Pod tvoje varstvo pribežimo, o sveta Božja Porodnica, ne zavrzi naših prošenj v naših potrebah, temveč reči nas vselej vseh nevarnosti, o častitljiva in blagoslovljena Devica, naša Gospa, naša srednica, naša besednica! S svojim Sinom nas spravi, svojemu Sinu nas priporoči, svojemu Sinu nas izroči.

7. Marija, pomoč kristjanov! - Prosi za nas!
8. Zmenje križa: V imenu Očeta …