Toggle menu Skupina Donbosko
Donbosko.si
Donbosko povezave

Hudo dober vikend animatorjev UT

15.05.2017
Pripravljalni vikend animatorjev letošnje Uskovnice, je mlade zbral v Želimljem. Poleg pomembne priprave gradiva za poletje, je bil vikend obarvan v formacijo, duhovnost, veselje in povezovanje med animatorji. 

Že prvi večer so animatorji zagrizli v letošnjo uskovniško temo: Zaradi Tebe ... hudo dober! Po uvodnem spoznavanju in skupni sveti maši, so prisluhnili predstavitvi teme, ki bo letos govorila o naši identiteti. Kdo sem jaz? Kaj me definira? Sem moški, sem ženska – v čem smo si podobni, različni, v čem se dopolnjujemo. Kako živeti svojo ženskost, moškost tukaj in zdaj? Kakšna je naša vloga v družbi in Cerkvi? Moja vloga kot kristjan – kakšna je moja vloga v župniji, družbi, med vrstniki?

V soboto je bil večino časa namenjenega pripravi gradiva, a so vseeno našli kar nekaj časa za molitev, igro in povezovanje. Vikend so v nedeljo zaključili s formacijo in skupno sveto mašo. 

Letos bomo na Uskovnici odkrivali, katere so tiste vloge, ki jih imamo v življenje, katera je naša prava identiteta, kako smo si med sabo različni in podobni, ter kako zares unikatni in edinstveni smo vsak zase. Vabljeni, da se prijavite!