Toggle menu Skupina Donbosko
Donbosko.si
Donbosko povezave

Ukradena don Boskova relikvija najdena

Asti, Italija
15.06.2017

"Globoko smo se razveselili novice, da se je našla don Boskova relikvija. Hvala Bogu za hiter in srečen zaključek dogodka ter vsem, ki so nas v teh dneh podpirali in nam pomagali: karabinjerjem iz Astija, oblastem, s katerimi smo sodelovali, najbolj pa tisočem in tisočem ljudem, ki so molili in smo čutili njihovo bližino. Zares HVALA." To so prve besede vrhovnega predstojnika Ángela Fernándeza Artimeja ob spodnji novici.

Z velikim veseljem podajamo sporočilo za javnost Deželnega poveljstva karabinjerjev v Astiju, ki obvešča, da so našli don Boskove relikvije, ki so bile ukradene 2. junija izza oltarja spodnje cerkve v baziliki na Colle Don Bosco.

Enrico Stasi, salezijanski inšpektor v Piemontau in Valle d'Aosti, ob tej veseli novici sporoča: »Najprej bi rad izrekel iskreno zahvalo in hvaležnost pravosodnim organom, karabinjerjem in vsem tistim, ki so prispevali k pozitivnemu reševanju tega nesrečnega dogodka. To je tolažba za salezijance, za krajevno cerkev v Turinu in za mnoge don Boskove prijatelje po vsem svetu, ki so v tem obdobju obilno izkazovali svojo bližino. Ob vrnitvi in postavitvi relikvij na svoje prvotno mesto bo za nas in vse vernike nadaljnje znamenje don Boskove dobrohotnosti in blagoslova, ki še dalje živimo njegovega duha v svetu.«

Za hitro razrešitev  se je treba na poseben način zahvaliti poveljniku karabinjerjev Piemonta in Valle d'Aoste, generalu Marianu Mossi Divisionu, deželnemu poveljniku Astija, podpolkovniku Bernardinu Vagnoniju in poveljniku v Villanovi d'Asti, kapitanu Gianfrancu Pinu.

Povzeto po ANS