Toggle menu Skupina Donbosko
Donbosko.si
Donbosko povezave

»Z nogami na zemlji, s srcem v nebesih…«

Rakovnik
24.05.2017
Letošnji praznični dan Marije Pomočnice so v rakovniški cerkvi pri večerni maši lepo pobarvali mladi, ki so se odločili za vedno in vsak dan znova živeti po zgoraj citiranem geslu »Z nogami na zemlji, s srcem v nebesih …«.

Pet mladih iz različnih župnij se je dve lete intenzivno pripravljalo, da Jezusu, Mariji in don Bosku pogumno priznajo, da so jasno slišali njihovo (po)vabilo v poklic - don Boskovega sotrudnika (DBS).

Pred večerno mašo smo skupaj z njimi klečali pred Jezusom v Najsvetejšem, se zahvaljevali in prosili za trdnost njihovega koraka skozi življenje.  Zatem pa je sledila sveta maša, ki je bila živahna ob duhovno ritmični glasbi ter še kako sporočilna ob pričevanju Nike, Roka, Simone, Nejca in – še ene Simone. Prihajajo iz različnih župnij in delajo na povsem različnih področjih. Prav vsi pa so se - kot eden - odločili živeti don Boskovo karizmo skozi vsa obdobja svojega življenja.

Po pridigi smo lahko prisluhnili njihovi glasni molitvi - obljubi Bogu, da Njegov klic po don Bosku ni bil nekaj slučajnega. Po izrečenih besedah so obljubo, da se pridružijo salezijancem sotrudnikom, ob inšpektorju Janezu Potočniku tudi podpisali. Vse prisotne v cerkvi so morda izzivali tudi rdeči baloni v obliki src, ki so še kako jasno izražali njihovo geslo. Prav ta srca so po mašnem slavju novi sotrudniški prijatelji odnesli v SMC, kjer smo skupaj še popraznovali čudoviti dan obljub.

Monika Pajk